OUGF 35 vuotta

Keväällä 2023 huomasimme OUGF:n hallituksessa, että vuosi 2023 on yhdistyksen 35 vuotis - juhlavuosi. 

Minä, Elisabeth Nyström, tajusin, että olin ollut mukana melkein alusta, joten hallituksen ainoana eläköityneenä jäsenenä tarjouduin kokoamaan historiikkiä, jonka voisimme julkaista webbisivuillemme. 

Tarjoukseni sai hallituksen kannatusta, ja tässä tulos aherruksestani.

Yhdistyksen perustamiskokous oli Kalastajatorpalla 15.9.1987.

Läsnä tässä kokouksessa oli muun muassa yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Ilari Kantele, josta valitettavasti en ole löytänyt tähän historiikkiin lisätietoja.

Halusin siis koota yhdistyksen historiaa. Yhdistyksen käytössä olevassa tallennuspaikassa ei kuitenkaan ollut 10 vuotta vanhempaa materiaalia. Lähestyin siksi entisiä puheenjohtajia kysyen:

1. Minä vuosina olit puheenjohtaja? Kuka oli ennen sinua, ja kuka tuli sinun jälkeen

2. Mitä muistat toiminnasta puheenjohtajakaudellasi? Kerro mitä mieleesi tulee. Jos et muista toiminnasta paljoakaan, niin muistatko ketkä olivat hallituksessasi?

3. Mitä teet nyt (vuonna 2023) työksesi, vai oletko eläkkeellä. Saa toki jättää kertomattakin.

Tässä puheenjohtajat ja linkin takana heidän muistojaan.

Tämä tarina perustuu siis puheenjohtajien muistoihin sekä materiaaliin, jonka Pirjo Salo ystävällisesti on toimittanut käyttöömme. Pirjo osaltaan lähestyi Jaakko Rantasta, joka oli hallituksen jäsen vuosina 2007-2012, ja jolla oli myös tallessa tapathtumien ohjelmia ja hallituksen pöytäkirjoja. Lisäksi saimme Eva Taskiseen yhteyttä Pirjon kautta.

Kiitos Pirjo ja Jaakko!

Lopuksi vielä muistoja tavalliselta hallituksen jäseneltä, joka oli aikanaan toiminnan järjestelyjen sydän ja tuki.

Eva Taskinen , Oracle Finland Oy, 12 vuotta hallituksessa (1988-2000?)

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠OUGFista mulla on hirmuisesti muistoja, olinhan 12v hallituksessa. Järkkäilin Suomen tapahtumat ja reissut ulkomaiden Open World tapahtumiin. Joskus alussa taisi vielä olla European OUGF, jolla oli omat tapahtumat. Ne nivottiin pikkuhiljaa osaksi Open Worldia. Reissuja on tehty jenkkien lisäksi Pariisiin, Amsterdamiin, Wieniin, Hampuriin, Madridiin. Malmössa oli myös jokin tapahtuma, muistan sen huikean Abba shown:-)

Amsterdamista jäi mieleen ne valtavat juustovuoret iltajuhlassa, joka muuten oli 'Little Amsterdam'. Aivan huikea! Diskoja, ravintoloita, luistelu-alue ja vaikka mitä.

Madridista jäi tietty mieleen NN:n ryöstö ja joutuipa Kari Paukkukin koplan kynsiin keskellä päivää. Lompakko vietiin. Näin koko jutun.

OUGFin tapahtumista varmaan legendaarisin oli se Ruotsin risteily, jossa NN jäi Tukholmaan rannalle. Oli lähtenyt lenkille ja unohti, että laiva lähteekin tuntia aikaisemmin. NN:n OUGF-seikkailuista voisi kirjoittaa ihan oman kirjan! Joka reissulla katosi jotain. Minä ja Paukku oltiin aivan hiilenä, eikö tuo mies ikinä opi. Iltarientoihin ei tarvi ottaa koko omaisuutta mukaan.

Kiitos Evalle vauhdikkaista muistoista!