Hermanni Patama, 2001 - 2004

Hermanni Patama

Minua edelsi puheenjohtajana Kari Paukku, voisi sanoa Mr OUGF, joten oli haastavaa hypätä pj:ksi Karin jälkeen, mutta hallitus ja muu tuki OUGFin ympärillä kannatteli hyvin alkuun. Se oli muuten Pirjo Salo, joka houkutteli minua pj:ksi. Tuohon aikaan työskentelin Tietokarhussa Verohallinnon tietojärjestelmien parissa, jossa Oracle-tietokannat ja Oracle Forms olivat hyvinkin keskeisiä teknologioita, joten jotain synergiaa töiden kannaltakin tässä oli, vaikka itse en ollutkaan niin syvällisesti teknologioihin perehtynyt henkilö.

Oracle-tietokannat olivat se käyttäjäkerhon toiminnan kova ydin, jonka ympärille 2 kertaa vuodessa pidettävät kevät- ja syysseminaarit pitkälle rakentuivat noina pj-vuosinani. Seminaareissa pyrittiin pitämään kuitenkin myös omaa sovelluskehitykseen ja valmisohjelmistoihin keskittyvää luentoputkea. Lisäksi meillä oli myös OUGFin yrityskumppaneita, jotka pitivät ständejä ja joskus luennoivatkin seminaareissamme. Noihin yksipäiväisiin seminaareihin osallistui tuolloin keskimäärin noin 100 henkilöä. Päivällä seminaari ja illalla yhteistä hauskanpitoa ja seurustelua oli toimiva kaava.

Vuoden 2003 kevätseminaari pidettiin 2-päiväisenä laivaseminaarina Silja Symphonyllä matkalla Tukholmaan ja takaisin. Tämä johtui kuitenkin siitä syystä, että Siljan Tallinnaan liikennöivä alus oli rikkoontunut seminaaria edeltävällä viikolla ja muutimme lennosta seminaarin 2-päiväiseksi matkaksi Tukholmaan. Onneksi tämä sopi valtaosalle seminaariin ilmoittautuneista.

Erityisenä seminaarina on mieleeni jäänyt OUGFin 15-vuotisjuhlaseminaari Hanasaaren kulttuurikeskuksessa 6.11.2003, jossa meillä oli illan artistina soul-laulaja Niko Ahvonen ja ilta huipentui OUGFin 15-vuotis ilotulitukseen. Myös Oraclen Suomen toimitusjohtaja Matti Viljo vieraili tuolloin juhlaseminaarissamme. 15-vuotiseminaarin alkuun OUGFin 1. puheenjohtaja Ilari Kantele kävi muistelemassa käyttäjäkerhon alkutaivalta.

Nuo kaksi kertaa vuodessa pidettävät kevät- ja syysseminaarit olivat se keskeisin toiminnan muoto tuohon aikaan, ja muuten käyttäjäkerhon ja erityisesti hallituksen toiminta keskittyi aina edellisen seminaarin purkuun ja tulevien seminaarien suunnitteluun ja valmisteluun.

Muutoin osallistuimme käyttäjäkerhosta hyvällä edustuksella Euroopan Oracle-käyttäjäkerhon eli EOUG:n seminaareihin. Omalle puheenjohtajakaudelleni osuivat 2001 Berliinissä, 2002 Pariisissa ja 2003 Kööpenhaminassa pidetyt seminaarit. Ne olivat siihen aikaan isoja tapahtumia, mutta sittemmin EOUG:n toiminta hiipui.

OUGF:sta on jäänyt itselleni mieleen monia mukavia muistoja ja lämpimiä kohtaamisia. Aina on kiva törmätä tuttuihin käyttäjäkerholaisiin.

Työskentelen nykyisin Tietoevry:ssä ja siellä tarkemmin Tietoevry Create -nimisessä liiketoimintayksikössä keskittyen julkissektorin keskushallinnon asiakkuuksiin ja myyntiin.