Kari Paukku, 1989-2001

Kari Paukku

Niin se aika rientää – kun OUGF aloitti toimintansa kukaan tuskin mietti 35-vuotis juhlia.

Aika on myös tehnyt sen, etten muista kovin paljon asioita mutta laitan tähän kuitenkin jotain mietteitä tuolta ajalta:

1. On hieman epäselvää minä vuosina toimin puheenjohtajana, aloitin pj:nä kaiketi 1988 tai 1989 ja olin siinä hommassa runsaat 10 vuotta.

2.Miettiessäni vastausta tähän kysymykseen, yksi asia nousi pintaan ja se oli että ”aika oli toinen”. Tällä tarkoitan sitä, että esim. Oracle Finland oli pieni yritys (<10 henkilöä), Oracle ei ollut kovin laajassa käytössä Suomessa (Puolustusvoimat, Tieto, Vakuutusyhtiö Kansa tulevat mieleen), Oracle osaajien määrä oli rajoitettu, Internettiä ei nykyisessä mielessä ollut, jne.

Tässä kaikesta seurasi, että tiedonjakaminen ja ihmisten verkostoitumisen mahdollistaminen olivat alussa tärkeässä roolissa. Tätä tukivat kokoukset Suomessa (yksi keväällä ja yksi syksyllä) sekä matkojen järjestäminen niin Euroopan (EOUG) ja USA:n Oracle Open World tapahtumiin oli pääasiallinen toimintamuoto.

Hallituksessa toimivat ainakin Antti Lehto (Tieto), Olli Pöyry (Essaim), Kari Pannila (Tieto), Pirjo Salo (Tieto)

3. Työskentelen vieläkin Oraclen parissa kehittäen omaa vakuutusmaailmaan liittyvää ohjelmistoa, jossa Oracle on tietokantana. Viimeiset 15 vuotta olen ollut lähinnä UK:ssa, jonne muutin työn perässä.