Marjut Kovalainen, 2021 -

Marjut Kovalainen

Olen Marjut Kovalainen ja ollut OUGF:n puheenjohtajana nyt kolmatta vuotta. Edeltäjäni oli Pasi Jaakkola. 

Lähtiessäni yhdistystoimintaan mukaan, en ollut kuullutkaan tällaisistä yhdistyksistä kuin käyttäjäkerhot, mutta järkeä siinä oli. Ajattelin, jotta mikä ettei, kokeillaan tätäkin, katsotaan vieläkö tällaiselle toiminnalle on tarvetta. Olen ollut yhdistyksien puheenjohtaja ennenkin. 

Yhdistys oli kuolemanpartaalla, kun tulin mukaan. Aktiivisia jäseniä oli vain alle kourallinen. Jotain oli tapahtunut vuosien saatossa. Valtaosa jäsenistä on siirtynyt jo tai lähellä siirtymistä eläkepäiville. Tärkeää onkin löytää uusia tämän aikakauden Oracle käyttäjiä. 

Aloittamisen haasteeksi tulikin sitten vielä se pandemia: Coronavirus (COVID), joten haastetta herättää henkiin tuli roppakaupalla lisää kun mitään ei voinut edes järjestää. 

Vuosi 2021 odoteltiin Coronan loppumista. Katsoimme ulkomaalaisia puhujia, mutta totesimme ettei vielä voinut konferenssia järjestää. Keskustelussa oli mukana nk historia track, ja siitä syntyi idea kysyä Ari Hovi puhumaan kehityksestä 1980-luvulta nykypäivään.

Vuonna 2022 sitten järjestettiin kevätseminaari jossa Ari Hovi piti kiinnostavan ja hyvin pidetyn esityksen “Tiedonhallinnan murrokset 1980 eteenpäin” ja “Katsaus lähimenneisyyteen ja tulevaisuuteen:

Ari Hovi Oy:n silmin ‘data driven’, mallintamisen tärkeys”. Ari vaihtoi sujuvasti esitystensä englanniksi yleisön pyynnöstä! Esitysten jälkeen syötiin ja juteltiin yhdessä. Keräsimme lomakkeella ehdotuksia kiinnostavista aiheista, ja syksyllä osa näistä aiheista käsitelttiin yhdessä Oraclen kanssa järjestetyssä tilaisuudessa. Huomasin, että osallistujat tulivat mentaliteetilla saunomaan ja juhlimaan, joka ei mielestäni kuulu tämän yhdistyksen toiminnan tavoitteisiin, joten aloin viemään yhdistystä pois tällaisista aktiviteeteistä.

Tänä 2023 vuonna otin vahvemmin tavoitteeksi suunnata tapahtumat ammattimaiseen lähetysmiskulmaan. Nähtäväksi jää miten yhdistyksen käy, tuleeko vielä 40 vuotisjuhlaa. 

Kiitos kaikille hallitustyöskentelyyn osallistuneita puheenjohtaja kausillani. Väkeä on ollut haasteita löytää. Onneksi niitä on löytynyt. 

Hallitus 2021: Ari Rusanen, Tuomas Pystynen, Elisabeth Nyström, Sakari Lindholm (sihteeri) ja Marjut Kovalainen (puheenjohtaja).

Hallitus 2022: Jarmo Alatalo, Ari Rusanen, Sakari Lindholm, Elisabeth Nyström (sihteeri) ja Marjut Kovalainen (puheenjohtaja).

Hallitus 2023: Jyri Jussila, Jarmo Alatalo, Elisabeth Nyström, Ahti Lahtinen (sihteeri) ja Marjut Kovalainen (puheenjohtaja).

IT alan työelämässä olen ollut vuodesta 1995. Vielä on varmaankin 20 vuotta jäljellä ennenkuin eläkepäivät koittavat. Tällä hetkellä olen Service Managerina Tietoevryllä ja Oracle kuuluu osana työnkuvaani.